Kistündérem tündér rajza…

Kedves TündérTanoda olvasó Anyukák !

...Töredelmesen bevallom, hogy TündérTanárnéni is leginkább  anya, akinek a lelkét  büszkeség  és öröm tölti el ha a kistündére (lánya) jeleskedik valamiben vagy a képességeinek a fejlődést látja.  

 Ma reggel különösen kedves meglepetés fogadott itt a világhálón, a Nők Lapja café gyermeknapi oldalán a saját 13 éves kistündérem tündér rajzát láthattam viszont. 🙂

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/255740_190175674363095_1230233_n.jpg

Viski Noémi Anna / Alvó tündér

Az anyai büszkeségen túl leginkább azért teszem fel  ide ezt a rajzot, mert így gyakorlati példával tudom  igazolni azt, amit annyiszor hangoztatok  itt Nektek a honlapon   : "az anyai öl iskolájának " az erejét.

Megerősíteni és biztatni  szeretnék minden anyukát! A gyermeketekkel való otthoni fejlesztéssel, és szeretetteljes támogató törődéssel látványos eredményeket tudtok elérni saját gyermeketek fejlődésében. És ehhez nincs szükség semmilyen speciális ismeretekre, csak folyamatosságra és szeretetteljes, értő figyelemre. A saját gyermeked képességeit anyaként  Te ismered a legjobban és Te vagy az aki ösztönösen tudja mi a legjobb neki.

Bízz magadban és bízz a gyermeked képességeiben!  Minden gyermek tehetséges valamiben, minden gyermeknél van legalább egy képesség amiben jobb az átlagosnál. Találd meg és támogasd őt ebben.... Jómagam is  ezt a módszert használom már 13 éve, és azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy remekül működik. / A fejlődés állomásait  nyomon követheted, hiszen több bejegyzésemet is "Kistündér" rajzaival illusztráltam, és máig őrzöm az első kusza vonalkáit, amire ő akkor még kapásból rávágta, hogy " Rajzoltam egy apát" 🙂  /

A te gyereked is szívesen rajzol? Tudd, hogy a rajzolás nem csak önmagáért való tevékenység az óvodás, vagy annál kisebb gyermekek életében.  A rajzolás előkészíti az írástanulást. Fejleszti a kézügyességet (finommotorikát), segít fellazítani a gyermek ujjizületeit a későbbi  íráshoz, erősíti a szem-kéz koordinációt, a vonalvezetés készségét, és a lapon való tájékozódást. És mindemellett feszültségoldó  szerepe is van, segít feldolgozni és élményeket és az azok során keletkezett érzelmeket  a gyermek életében.  Csodaszép gyermekrajzok egész sorát nézegethetitek végig ebben a galériában.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük