Hogyan segíti a március 15. az írástanulást és a szépírást?

...látszólag sehogy - mondhatnád, de nézzünk csak kicsit mélyebben a dolgok mögé!  A jól fejlett finommotorikához, ahhoz hogy a gyermek könnyen megtanuljon írni, és még szépen is tudjon írni, sokat kell az ujjacskákat és az aprócska kézízületeket  mozgatni, tornáztatni, edzeni.

Aha! Színezni szakadásig! - hördülsz fel most riadtan, mert a gyermeked már akkor is menekül ha csak ceruzát lát. Nyugi!  Az íráskészség és a finommotorika fejlesztésének van szelídebb, könnyebben járható útja is.

március 15

Március 15, mint íráskészség fejlesztési lehetőség?

Igen!  A gyerekek örömmel készülnek az ünnepre, a legtöbb óvodától kisétálnak az emlékhelyekre, sokan a családdal is megteszik ugyanezt, és általában nem szoktak üres kézzel menni.  Minimum egy zászló minden kisgyerek kezébe szokott jutni, és miért ne lehetne a zászlón kívül mást is készíteni?

Pl kokárdát, vagy akár piros-fehér-zöld színekkel díszített tulipánt is...

Javaslom, hogy a színes ceruzát most felejtsétek el, egyrészt ezzel fárad el legjobban a gyermek keze, másrészt pedig nincs olyan intenzitása a színeknek, hogy igazán jól mutasson az emlékhelyeken, a szobrok stb közelében.

Most élettel teli, intenzív színekre van szükség, amit leginkább jó fajta zsírkrétával, olajpasztell krétával , de főleg vízfestékkel, vagy tempera festékkel érhetünk el. Ráadásul ezek a rajzeszközök kímélik a gyermeki kezeket is, nem fog elfáradni, szívesen fog dolgozni, és egészen biztosan a nemzeti ünnepünket is meg fogja jegyezni, mert cselekvően részt tudott venni már a készülésben is.

Hogyan készítsd el?

A papír kokárda sablonját minden feliratkozott hírlevélolvasómnak kiküldöm március 12.-ig!

Ha szeretnéd megkapni te is, de nem vagy még feliratkozva, pótold gyorsan ITT>>

Nyomtasd ki a sablont, lehetőleg rajzlapra, vagy műszaki rajzlapra, hogy legyen tartása.

Vágjátok ki a sablont. Gyermeked készségeinek fejlettségi szintjétől  és hangulatától függ, hogy ő vágja -e körbe, vagy ebben még segítesz neki és ő csak a "festési munkálatokat" végzi majd...

Elő a vízfestéket, temperát, olajpasztell krétákat!  Jöhet a színezés!

Szívesen fogja csinálni és büszke lesz magára 🙂

Cellux segítségével ragasszatok a hátoldalára hurkapálcát így le is tudjátok majd szúrni a földbe az emlékhelyeken.  Ha több kokárdát is készít a csemetéd, akár össze is ragaszthatsz kettőt ( közé a hurkapálcikát), így még dekoratívabb, mutatósabb lesz a saját készítésű papír kokárdátok.

Szabad fotókat küldeni az elkészült művekről, igyekszem közé tenni azokat a TündérTanoda Facebook oldalán!

március 15

*     *     *     *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

*      *     *     *     *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!

Bejelentkezés: 06-70-256-9595 vagy info@tundertanoda.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük