A korai fejlesztés és a tudatos szülői magatartás haszna: eredményesség a négyzeten, öröm a köbön

anya. korai fejlesztésJár hozzám a FejlesztőKuckóba egyéni fejlesztő foglalkozásokra egy másfél éves kislány. Mielőtt még rákérdeznél, hogy mi a problémája, megsúgom, hogy az égvilágon semmi! Nem problémája, sokkal inkább lépéselőnye van a kortársaival szemben...mert van egy igen tudatos szülői magatartást képviselő,  csodálatos anyukája, aki tisztában van a korai fejlesztés fontosságával és azzal, hogy ez az, amit a gyermeke évek múlva is kamatoztatni tud. Hannával élmény a fejlesztő foglalkozás, de még nekem is leesett az állam pár napja, amikor először tettem elé a "Logicoloredo" játékkészletet,  és ő apró ujjacskái közé fogta az egyik alakzatot, majd hirtelen így szólt " NÉGYZET" !

Ez a kislány még beszélni is most tanul, és már felismeri, megnevezi a négyzetet! 

Ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy Hanna csodagyerek. Az a csodálatos, ahogy az édesanyja foglalkozik vele, és ahogyan élni tud a korai fejlesztés adta lehetőségekkel, és ahogyan többféle módon  támogatja kislánya spontán érésnek indult készségeit.

...mert mi is a  korai fejlesztés ( és úgy általában a fejlesztések )  lényege?

A fejlesztések lényege, hogy a spontán érés során fejlődésnek indult képességek és készségek maximális kibontakoztatásához teremtjük meg a legoptimálisabb külső (tágyi) és belső (pszichés) feltételeket.

Igen, jól látod! Képességfejlesztésre a mentálisan teljesen ép és egészséges gyermeknek is szüksége van!

Egészen biztos vagyok benne, hogy anyaként,  a kezdetektől fogva ösztönösen,  több olyan játékot is játszottál már gyermekeddel amely egyben képességfejlesztő (sőt, diszlexia megelőző hatású! ) lett volna, de megerősítés és biztatás híján’  felhagytál ezekkel…

Nos, ha tudod miként segítheted a leginkább gyermeked képességfejlődését, arra biztatlak, hogy használd bátran ezeket....

Ha bizonytalan vagy, és úgy érzed jól jönne a külső segítség, megerősítés, akkor kattints a képre!

* * * * *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

* * * * *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük