Kreatív blogger díj

Amire nem is számítottam...

"Kreatív Blogger Díj"

A díjat Timissy adományozta a tanodánknak, aki a Babaangolonline oldalt vezeti. Ez a honlap azért is kedves nekem, mert mindig úgy megyek oda , mintha egy "online kolléganőm" tantermébe lépnék be...Mindkettőnk célja valami hasonló: a legkisebbek fejlesztése, tanítgatása, csupáncsak annyi különbséggel, hogy ez Timissynél angol nyelven történik. Online tanterme a végsőkig barátságos, sőt gyermekbarát, a "falakat" a saját kisfiának a fotói díszítik. Angol órái vidámak és élményszerűek, szinte mindig kedves rajzfilm figurákkal és videórészletekkel szemlélteti az éppen megtanulandó mondókát, versikét, vagy dalocskát. Érdemes benézni hozzá!

A  Kreatív Blogger Díjjal járó kedves  kötelesség, hogy megnevezzünk  hét, számunkra fontos blogot:

Elsőként szeretném említeni Janka miskolcimami oldalát !

....azt mondják " a véletlen az amikor Isten álruhában van jelen"... Kereken öt évvel ezelőtt rendszeres és (szótlan) látogatója voltam az egyik babás oldal miskolci topikjának. Ismeretlenül is különös jóérzés fűzött az egyik fórumozó anyukához...Lenyűgözött a többiekről való gondoskodása, segítőkészsége és a másokért való tenniakarása. Összefogta a csoportot, programokat , és találkozókat szervezett, hasznos információkat hozott...ha kellett jó tanácsokat adott, fáradtságot nem ismerve vígasztalt, biztatott másokat.

Szerettem volna az ő kis közösségéhez tartozni, de a sors számomra mást hozott és nem lettem másodjára is kismama...hölgy pedig, mint kedves "ismeretlen ismerős" maradt meg bennem. Öt évvel később , májusban újra beültem az iskolapadba, ezúttal "online" és a csoporttársak között megpillantottam az ő arcát 🙂 ..Janka volt az!

A honlapján  ugyanazt az önzetlen munkát igyekszik folytatni amit tulajdonképpen már évek óta csinál...Mindig ad, segít, informál, és mindezt 3 kisgyermek mellett! Őszintén hiszem, hogy nála jobb kezekben nem is lehetne az miskolci anyukák információs oldala! Ő a mi "XXI. századi Terézanyunk" 🙂 ! Forduljatok hozzá bátran, bizalommal!

...és nem csak a miskolciakat  veszi a "szárnyai alá"!... A keresztelőblogjában bárki hasznos ötleteket kaphat ezzel a kedves és meghitt családi eseménnyel kapcsolatban. Sőt! Megsúgom nektek, hogy remekül rajzol, és csodásan fest, méghozzá "születési táblákat"  ...kislányos, és kisfiús változatban is 🙂

Szintén a véletlen sodorta hozzám "fogadott TündérKeresztlányomat" és anyukáját Viktóriát. Bár soha nem beszéltünk össze, mégis amiről a tanodámban írtam annak a gyakorlati megvalósulását láttam viszont a Babamóka blog oldalán. Történeteik színesek, élménydúsak, és mindezek remek stílusban, ösztönös pedagógia-pszichológia érzékkel íródtak.

Szívesen időzöm Kata Ezocsalád blogjában, ahol gyakorta rácsodálkozom csodás véletlenjeikre, spirituális harmóniájukra, és arra, hogy mindez milyen természetességgel van jelen az életükben.

...és egy újabb "online kolléganő" Elvira! Számvitelsulijában mindig pontosság, alaposság és segítőkészség fogad. Honlapján látszik a sok-sok munka és jól illeszkedik a témájához a letisztult dizájn. Ide már nagyobbak járnak...itt már komolyabb formában zajlik a tanulás.

Sokszor írok itt a tanodán is az "anyai öl" áldásos hatásáról és fontosságáról. Az egészséges testi-lelki-szellemi fejlődéshez alapvető a biztonságot adó anya-gyermek kapcsolat, és a korai testközelség...Hogy ennek a gyakorlati megvalósítása se okozzon problémát ajánlom Márti Hunbaba  oldalát.

Gyakran elidőzöm AsztroLéna elmélkedései felett , aki a csillagokat (és azok titkait)  igyekszik közelebb hozni hozzánk, úgy, hogy mindezt irodalmi és történelmi példákkal is szemlélteti.

...szintén a díjhoz tartozó kötelezettség, hogy mondjak el 7 dolgot magamról :

  • ...különösen erős kapcsolat fűz a könyvekhez...mi több, már az óvodában is a könyv volt a jelem 🙂
  • hiszek az angyalokban, tündérekben és imádom Doreen Virtue írásait, angyalkártyáit
  • ha referenciamunkát kérnél tőlem, én elsőként a lányomat mutatnám be Neked!
  • ha vendégként jönnél hozzám, valószínűleg "pizzás csigatekercset" készítenék Neked!
  • kedvelem az asztológiát, hobbiból - és titokban:)- fürkészem a csillagok titkait.
  • kislányként a Hamupipőke volt a kedvenc mesém 🙂
  • Kistündérként, az akkor 80 éves Öregpapóm mellett enyém volt egy csodás mesevilág, ő tanított a könyvek szeretetére, elhozta nekem az erdő ajándékait, csipkebogyót, barkát, ibolyát, és megmutatta nekem a "jégcsapban a csodát"... Ennek az időszaknak  a hangulatát és varázsát szeretném én  visszaidézni  - a Te gyermeked számára ! - itt, a TündérTanodám oldalán...

 

2 thoughts on “Kreatív blogger díj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük