A korai fejlesztés és a tudatos szülői magatartás haszna: eredményesség a négyzeten, öröm a köbön

7:53 de. gyermekfejlesztés

anya. korai fejlesztésJár hozzám a FejlesztőKuckóba egyéni fejlesztő foglalkozásokra egy másfél éves kislány. Mielőtt még rákérdeznél, hogy mi a problémája, megsúgom, hogy az égvilágon semmi! Nem problémája, sokkal inkább lépéselőnye van a kortársaival szemben…mert van egy igen tudatos szülői magatartást képviselő,  csodálatos anyukája, aki tisztában van a korai fejlesztés fontosságával és azzal, hogy ez az, amit a gyermeke évek múlva is kamatoztatni tud. Hannával élmény a fejlesztő foglalkozás, de még nekem is leesett az állam pár napja, amikor először tettem elé a “Logicoloredo” játékkészletet,  és ő apró ujjacskái közé fogta az egyik alakzatot, majd hirtelen így szólt ” NÉGYZET” !

Ez a kislány még beszélni is most tanul, és már felismeri, megnevezi a négyzetet! 

Ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy Hanna csodagyerek. Az a csodálatos, ahogy az édesanyja foglalkozik vele, és ahogyan élni tud a korai fejlesztés adta lehetőségekkel, és ahogyan többféle módon  támogatja kislánya spontán érésnek indult készségeit.

…mert mi is a  korai fejlesztés ( és úgy általában a fejlesztések )  lényege?

A fejlesztések lényege, hogy a spontán érés során fejlődésnek indult képességek és készségek maximális kibontakoztatásához teremtjük meg a legoptimálisabb külső (tágyi) és belső (pszichés) feltételeket.

Igen, jól látod! Képességfejlesztésre a mentálisan teljesen ép és egészséges gyermeknek is szüksége van!

Egészen biztos vagyok benne, hogy anyaként,  a kezdetektől fogva ösztönösen,  több olyan játékot is játszottál már gyermekeddel amely egyben képességfejlesztő (sőt, diszlexia megelőző hatású! ) lett volna, de megerősítés és biztatás híján’  felhagytál ezekkel…

Nos, ha tudod miként segítheted a leginkább gyermeked képességfejlődését, arra biztatlak, hogy használd bátran ezeket….

Ha bizonytalan vagy, és úgy érzed jól jönne a külső segítség, megerősítés, akkor kattints a képre!

* * * * *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

* * * * *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!

 

 


Szólj hozzá!

A te hozzászólásod:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Figyelem!:Türelmedet kérjük! A hozzászólások elsőként moderációs sorba kerülnek,így időbe telik amíg megjelennek az oldalunkon./Köszönjük a hozzászólásodat!/ .