Injekció, az meg mire jó? …és mit tehetünk, hogy “kevésbé fájjon” a védőoltás?

Kislányként mindig iszonyatosan rettegtem az injekciótól. /..csak  zárójelben  merem megjegyzni , hogy nagylányként sincs ez másként. /  Védőoltások alkalmával majd kiugrott a szívem a helyéről, és ahogy teltek az évek úgy lettem egyre érzékenyebb a tűre és képes voltam akár el is ájulni egy-egy védőoltás alkalmával.  Úgy hatéves koromig olyannyira az egyenes beszéd és a  tiszta kommunikáció híve voltam, hogy belépve az orvosi rendelőbe az volt az első verbális megnyilvánulásom Koscsó doktor felé, hogy " Kapok injekciót????"  Ezt a kérdést gyakran még a "Csókolom" előtt feltettem neki, miközben riadt tekintetemmel felkutattam az orvosi műszereket rejtő üvegszekrényt, és szemmel tartottam az asszisztensnői feladatokat felvállaló  feleségét, éberen figyelve mikor  közelít a szekrény felé, hogy esetleg elővegye a rettegett szúrási alkalmatosságot... Mindeközben a lehetséges menekülési útvonalakat kerestem a szememmel, hogy mégis merre futhatnék el, ha netán injekcióig fajulna a dolog...Figyelemfejlesztő foglalkozásként is megállta volna a helyét  a szituáció, mert mindeközben Kocscsó doktor szigorúan, de halkan, az orra alatt dörmögve adta az utasításokat nekem, hogy :" Sóhajts!...még egyet! ...sóhajts még!! "

 Bárcsak ne fájna annyira az injekció, és ne  félnénk tőle olyan nagyon!

Azt hiszem, ha kistündérségem idején ismert és elterjedt lett volna a homeopátia, akkor francia drazsé helyett ilyen szelíden ható, bátorságot és enyhülést adó  golyócskákat hordoztam volna a kis piros ridikülömbe .

 Homeopátiás segítség védőoltások és egyéb szúrások idején:

 Thuja 30 CH - a védőoltások esetleges káros következményeinek a kivédésére hivatott ez a szer, amelyből 1X5 golyócskát az oltás napján érdemes bevenni  / nyelv alá, vagy kisebb gyerekeknek vízben feloldva. /

Silicea 30 CH - ugyanaz a szerepe , mint a fentebb említett szernek, az adagolási is ugyanaz, és ha visszagondolok rá, hogy mennyit néztem az orvosi műszereknek helyet adó üvegszerkényt, biztos, hogy nekem kistündérként ez segített volna 🙂 Egyébként a tűtől és éles tárgyaktól való félelemre is ez a javasolt  homeopátiás szer.

 Ledum 9 CH -  hogy a szúrás ne fájjon annyira, a szúrás helye ne legyen érzékeny, és könnyen gyógyuljon. Az oltás előtt közvetlenül, majd aznap még két alkalommal 1X5 golyócska javasolt.

Apis 15 CH - abban az esetben ha duzzadt az oltás környéke ( mintha egy nagy darázs csípte volna meg ) akkor naponta 3X5 golyócska segíthet ebből a szerből.

Belladona 15 CH - ha olyan tünetek jelentkeznek, mint a láz, bőrpír és gyulladás 3x5 golyócska  enyhülést hoz.

Chamomilla 15 CH- a gyermek vagy a kisbaba nagyon nyűgös és keservesen sír. Szintén  3X5 golyó a napi adag ebből a homeopátiás szerből is.

Ha pedig tanulási zavarok és diszlexia ellen szeretnél időben védett lenni, fájdalommentes, szúrás nélküli "védőoltásban" részesülhetsz TündérTanárnéninél online és offline egyaránt ... Mellékhatásként nagyszerű iskolai eredményekre és zökkenőmentes , könnyed tanulásra számíthatsz /..és erre nemcsak homeopátiás golyócskákat, de "mérget is vehetsz" 🙂 /

 *     *     *     *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

*      *      *      *      *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük