Március 15 – kokárda papírból és egyéb ünnepi kellékek TündérTanárnéni Tanodájából…

...Ha szeretnétek ellátogatni  március 15-én a történelmi emlékhelyekre  és nem akartok üres kézzel menni, akkor íme néhány ünnepi dekoráció amit gyermekeddel elkészíthettek és magatokkal vihettek:

kokárda papírból : kokarda sablon  / Feliratkozás után letöltheted az ovisuli menü alatt /

 tulipán papírból:   tulipán sablon  // Feliratkozás után letöltheted az ovisuli menü alatt /

...Hol volt, hol nem volt, Miskolcon innen és az Avason is túl, volt egyszer egy óvoda. Abban az óvodában dolgozott egy pedagógustanonc TündérTanárnéni, aki éppen Március 15. -re készített dekorációkat a kistündérekkel és kishercegekkel. Ám a kézzel festett zászlócskákon sehogyan sem akartak  rajtamaradni a hurkapálcikák, folyton-folyvást lepotyogtak azokról. Ekkor TündérTanárnéni elővette a varázsceruzáját és rajzolt  gyorsan egy kokárda sablont a lelkes és festeni vágyó Csöppségeknek... És ha már a varázspálca (no meg a hurkapálcikák egész sora) és a varázsceruza is ott volt a keze ügyében , készített néhány ünnepi ruhába öltözött papírtulipánt is. Amíg a gyerekek lelkesen munkálkodtak az ünnepi díszek elkészítésén, addig a képessségeik szinte észrevétlenül is fejlődtek....

 

Képességek, amelyek fejlődnek az ünnepi dekoráció elkészítése közben:

  • Erősödik a gyermek kézügyessége (finommotorikája) ami a későbbi írástanulás alapját képezi.
  • Fejlődik a szín és formafelismerő képesség.
  • Fejlődik a vizuális figyelem ( a kokárda festésénél nagyon oda kell figyelni a kicsi szemeknek, hogy a piros szín mindig kívül legyen ...).
  • Játékosan , szinte észrevétlenül megtanulja a gyermek  nemzeti jelképünk, - a magyar zászló -szineit.
  • Aktívan, élményszerűen vesznek részt a gyerekek az ünnepi készülődésben így jobban magukénak tudhatják azt, és részeseivé válnak.
  • Mivel élmény és érzés kötődik nekik Március 15.-hez, az emlékezetükbe  is könnyebben   beíródik a nemzeti ünnepünk dátuma.

Néhány tipp ami segíthet az elkészítésben:

  • érdemes famentes rajzlapra ( esetleg műszaki rajzlapra) kinyomtatni a sablont, hogy tartása legyen...
  • a kokárdák és tulipánok hátoldalára a hurkapálcikát átlátszó szalagragasztóval erősítsük fel...minnél vastagabb, annál jobb 🙂

*      *      *     *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

One thought on “Március 15 – kokárda papírból és egyéb ünnepi kellékek TündérTanárnéni Tanodájából…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük