Kreatív húsvéti dekoráció és képességfejlesztés egyben…

Az előző bejegyzésben szó volt arról, hogy a húsvét mennyire megosztja az embereket - van aki várja, és van aki a háta közepére sem kívánja - ám mindezek ellenére az ünnepre való készülődés remek spontán képességfejlesztési lehetőségeket rejt a gyermekek számára.  A locsolóversek tanulása a kisfiúk számára a beszédkészséget és az emlékezetet fejleszti, és hogy a kislányok  se maradjanak ki  a képességfejlesztésből, nekik a tojásfestés kínál lehetőségeket a finommotorika és kreatívitás fejlesztésére. Ebbe a kézügyességet igénylő elfoglaltságba  a kisfiúk is bátran bekapcsolódhatnak.

Kreatív húsvéti ötletek tojás sablonra és otthoni képességfejlesztésre:

Ezt az egyszerű tojás sablont (eredeti méretben)  mentsük le és nyomtassuk ki műszaki rajzlapra. Vágjuk ki a tojás formát, és egy háztartási gyertya segítségével rajzoljunk rá tetszőleg mintákat. Ezután a gyerekek vízfestékkel kifesthetik. A festés során a viaszos részekről lepereg a festés, így-mintegy varázslatként -előtűnik majd a gyertyával rárajzolt minta.

Ezt a tojás sablont is elsőként mentsük le és nyomtassuk ki rajzlapra, és tetszés szerint vágjuk körbe vagy hagyjuk a rajzlapon belül. Az egyes sávokat kifesthetjük, szinezhetjük filctollal, zsírkrétával , színes ceruzával. A kisebbeket engedjük szabadon szinezni, a nagyobbaktól már megkérhetjük, hogy bizonyos szabály szerint fessék ki a sávokat, pl két szín váltakozásával, piros-sárga, kék -sárga, stb.

Ezt a sablont már elég sima A/4-es írógép papírra kinyomtatni, mivel itt már nem a húsvéti dekoráció, hanem a képességfejlesztésé a főszerep.  A tojás díszítéseként sorminták  (díszítősorok) vannak megkezdve amit a gyerekeknek szabály szerint folytatnak. Mivel a sorminta rajzolás az iskoljára való előkészítés szerves része, ezért 5 évesnél fiatalabb gyerekkel nem csináltassuk, viszont 6 éves , vagy annál nagyobb gyerekekkel minél  gyakrabban  gyakoroljuk annál jobb 🙂

Itt a tavaszi szünet, csemeténk előbb utóbb nem fog tudni mit kezdeni magával, ha van kedvetek hozzá próbáljátok ki ezt a játékos , húsvéti készülődés mögé bújtatott otthoni képességfejlesztést.

Összeállítottam egy részletes magyarázatot a feladatokhoz a szükséges sablonokkal együtt. A hírlevél olvasók az ovisulin keresztül már letölthetik.

Ha még nem vagy beiratkozva a Tanodánkba, akkor katt ide gyorsan, és máris indulhat az otthoni játékos képességfejlesztés!

*      *      *      *      *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük