Hóember a jóember – játékos finommotorika fejlesztés karácsonyi dekorációval

Nem szívesen rajzol a gyereked és botkezűnek tűnik a kézügyességet igénylő óvodai feladatokban, odahaza pedig teljesen kizárt, hogy rajzeszközt vegyen a kezében?  Ha igen, akkor most eljött a ti időtök!   Gyermekednek mindene a színezés, rajzolás, és alig várja hogy alkothasson valamit? Ha igen, akkor szintén most jött el  a ti időtök!

Az advent, a karácsonyra készülés nagyszerű lehetőségeket kínál arra, hogy szinte észrevétlenül és játékosan, élményszerűen fejlődjön a gyermekeknél a finommotorika.  Ilyenkor a fejlesztő foglalkozásaimon is gyakrabban előkerülnek a sablonok, papírból készítendő dekorációk, hogy ki-ki képességeihez mérten, de a sikerélményt még a ceruzától idegenkedő gyermekeknek is biztosítva,  megéljék az alkotás, készülődés örömét.

hóember

Ugye tudod?  A jól fejlett finommotorika a későbbi írástanulás alapja, és ez az a készség ami a leghosszabb ideig fejlődik. Általában 4 éves korban kezdődik és 8 éves korba fejeződik be.  Nagyok az egyéni eltérések a gyerekek között, van akinek már két év alatt is sokat fejlődik, míg másoknál lassabban, és akár négy évet is igénybe vehet ennek a készségnek a maximális kibontakoztatása.  Hogy miért van ez?  Nos, azért, mert komoly biológiai fejlődési folyamatok vannak a háttérben ( mielinizáció), így ezt kényszeríteni, kierőszakolni nem lehet, de finoman és gyengéden támogatni igen...

December hónapban időnként meg fogom nyitni a személyesen tartott fejlesztő foglalkozásaimat, hogy egy-egy fejlesztő játék, képességfejlesztő elfoglaltság erejéig bepillantást nyerjetek abba, hogy mi is folyik nálunk offline a zárt ajtók mögött.. Arról biztosíthatlak, hogy mindig vidámak vagyunk és a hangulat felszabadult, családias...

A héten a hóember girland volt az amit minden személyesen foglalkozásra járó gyermekkel elkészítettünk:

A HÓEMBER SABLONT ITT TUDOD LETÖLTENI >>

Garantáld gyermekednek a sikerélményt!

  • Engedd, hogy annyit csináljon a hóember girland elkészítésénél amennyi a képességeivel szinkronban van.
  • Ne követeld meg hogy minden műveletet ő végezzen el a kivágástól a kalap, sál, fülvédő kiszínezésén át a kezek összeillesztéséig.
  • Rendben van az is, ha ő csak a hóember sálját szeretné kiszínezni , vagy csak abból egy részletet
  • Könnyebb a színezés és látványosabb az elkészült dekoráció ha filctollat használtok.
  • Mivel itt egy elkészült produktum lesz, ami kézzel fogható, amit kitehettek a lakásba  a karácsonyra készülődés alkalmával gyermeked büszke lesz magára, hogy az ő munkája is benne van ebben, ez erősíti az önbizalmát, lendületet, motivációt ad neki  és később is szívesen fog majd leülni alkotni, színezni, és idővel rajzolni is.

A következő héten ( dec 4- dec 10 között) a puttonyos Mikulást fogjuk elkészíteni a Miskolci Fejlesztőkuckóba járó gyerekekkel. Szeretnéd te is megkapni a sablonját?  December 3-án este küldöm ki a TündérTanoda feliratkozott olvasóinak.

Iratkozz fel és készítsd el te is velünk együtt! :

Név*
Email*


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük