Diszlexia megelőzés online?

diszlexia megelőzés onlineA tanulási zavarok közül, talán a diszlexia az amitől a leginkább rettegnek a szülők. Elképzelni sem tudják, hogy mihez kezdenének, ha a gyermekükről egy vizsgálat során kiderülne, hogy diszlexiás.  Na de miért kellene megvárni, hogy utolérje őt ez, vagy bármelyik másik tanulási korlátozottság, ha meg is előzhetjük azt, amennyiben időben teszünk ellene? Miért kellene tétlenül ülnünk egészen addig, amíg rá nem nyomják a gyerekünkre az olvasási akadályozottság pecsétjét, amikor könnyedén, játékosan elejét vehetjük a bajnak?

Nem tudjuk előre megmondani, hogy ki lesz diszlexiás, de minden gyereknek meg tudjuk adni a lehetőséget, hogy védettséget szerezzen ellene.

Tudom, tudom...úgy is iskolaérett lesz a gyerek, ha nem foglalkozunk vele még külön is. Így igaz! A spontán érés programja nagyon erős a gyerekekben, és előbb vagy utóbb kifejlődnek azok a képességek amelyek az iskolához kellenek. "Vadon termő" módon is eljuthatunk az iskolapadig és lesz ami lesz...

De tedd a kezed a szívedre?  Nem finomabb és szemet gyönyörködtetőbb egy olyan szamóca ami a saját kertedben megtermett, amit gondoztál, locsoltál, gyomláltál, kapáltál - szóval tudatosan tettél azért, hogy szép és bőséges termést hozzon- mint a vadon termő aprócska  erdei szamóca?

Az erdei szamóca is hozott termést, de neki nem jutott külön gondozás. Akkor kapott vizet amikor éppen eső esett, és sokszor alig lehet észrevenni szegénykét a rákúszó gazoktól... Hasonlatosak ők azokhoz a gyerekekhez akiknek a képességeik nem kaphattak valami miatt külön gondozást.

  • Tudom, hogy nem könnyű a napi munka után még külön foglalkozásokra is elhordani a gyereket;
  • Tudom, hogy sokan távol élnek a városoktól és csak több órányi utazással juthatnak segítséghez;
  • Tudom, hogy sok helyen nincs elérhető közelségben fejlesztő pedagógus;
  • Tudom, hogy a szülő is ember és a munka után pihenni, szusszanni szeretne;
  • Tudom ,hogy sok anyuka nagyon szívesen foglalkozna odahaza is a gyerekével, ha ebben kapna valami irányítást, segítséget, hogy hogyan tegye azt...

Ezért dolgoztam ki már évekkel ezelőtt a TUDÁSVÁR  diszlexia megelőző és iskolára előkészítő online tanfolyamot, hogy az ilyen helyzetben lévőknek is segíteni tudjak...

  • Tudom, hogy nem mindenkinek van lehetősége részt venni Miskolcon a fejlesztő foglalkozásaimon, de én még őket sem szeretném magukra hagyni;
  • Tudom milyen kevés lehetősége van a falusi gyerekeknek, hiszen én magam is vidéki lányként nőttem fel.

Most őszintén: mit tennél abban a helyzetben ha gyermekednél az írás és olvasástanulásnak a kellős közepén derülne ki, hogy nagy valószínűséggel diszlexiás? Kapkodnál fűhöz-fához, vagy talán még hibáztatnád is magadat?

És arról tudsz-e, hogy még az iskolakezdés előtt, célirányos képességfejlesztéssel a diszlexia akár meg is előzhető?

Na és arról van-e tudomásod, hogy a TudásVár  iskolaelőkészítő és képességfejlesztő online  kurzus minden egyes leckéje úgy készült, hogy az erőteljesen diszlexia megelőző hatással bírjon azon túl, hogy az iskolaérettséghez  és a tanuláshoz szükséges alapkészségeket is megerősítse ?

Kattints gyorsan IDE! >>

Megsúgok egy titkot 🙂  Az online tanfolyam programját, tematikáját 2011-ben egy iskolaelőkészítő csoporttal, 5 gyermekkel "élőben" is végig vettük, és a gyerekek imádták, lelkesen és örömmel csinálták! Szóval egy kipróbált, jól egymásra épített leckéket tartalmazó, élőben is tesztelt képességfejlesztő programot kínálok nektek..

Akkor se keseredj el, ha gyermeked már első osztályos, és most derült ki, hogy szükséges lenne az alapokat jobban megerősíteni. A TudásVár online kurzus ez esetben is hasznotokra lehet és mivel online tanfolyam, így az ország bármelyik részéről elérhető!

Vegyétek igénybe, rendeljétek, éljetek a lehetőséggel! Segíteni szeretnék!

 

*     *     *     *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

*      *     *     *     *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!

Bejelentkezés: 06-70-256-9595 vagy info@tundertanoda.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük