Képességfejlesztő foglalkozás akkor is ha minden oké???

Igen! Mégpedig azért, mert a képességfejlesztés lényege éppen az, hogy a spontán érésnek indult készségek és képességek legteljesebb kibontakoztatásához teremtsük meg az ideális külső (tárgyi) és belső (pszichés) feltételeket

fejleszto pedagogus

Tévhit, hogy csak az értelmi korlátokkal küszködő gyermekeknek való a fejlesztő foglalkozás. / Tény, hogy ők azok akiknek égetően fontos, de az ő esetükben  inkább már  felzárkóztatásról vagy korrepetálásról beszélhetünk, mintsem képességfejlesztésről.../

 

Tudatos szülő vagy?

A tudatos szülő tudja, hogy mit nyer a gyermeke és az egész család, ha az úszás, tánc, angol stb különórák mellé a képességfejlesztő foglalkozásokat is beiktatja a gyermek kedvenc elfoglaltságai közé: 

 

Nyugalmat és békés családi estéket, mert egyszerű lesz az iskolakezdés és a tanulás, hiszen a gyermek játékos feladatokon  keresztül rutint szerez abban, hogy miként használja és működtesse ( méghozzá önállóan!) a képességeit. Nem lesz órákig könyv felett görnyedés, sírás, küszködés. ..

Magabiztos, talpraesett gyereket, aki jól boldogul a feladatok világában.  Természetesen és könnyedén fog mozogni a feladatok világában, hiszen az ehhez szükséges készségei magasan fejlettek lesznek mire éles helyzetekben is  használnia  kell azokat...

Vidám, mosolygós, egészséges lelkületű kisiskolást, aki örömmel megy iskolába, szívesen tanul, hiszen nap mint nap sikerélményben lehet része. Mindez tovább ösztönzi őt a tanulásban, ismeretszerzésben.

Időt és pénzt! Nem kell majd iskolás korában a tanulási gondok miatt magántanártól magántanárig, ne adj' Isten a nevelési tanácsadóig húzgálni a gyereket ( és magadat miután holtfáradtan hazaértél a munkából). Azok a gyerekek akik már óvodás korukban megkapták az életkoruknak megfelelő játékos képességfejlesztést, soha nem akadnak fenn semmilyen rostán!

Ti mikor kezditek el?

 

*     *     *     *     *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!

*     *     *     *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük