Érdemjegy történelemből: már majdnem 6-os!

 

A minap a lányom, aki idén szeptemberben kezdte a gimnázium első osztályát, méghozzá  rajz tagozaton ( igen, tudom, ezt úgy hívják, hogy  9. osztály, csak valahogy nem áll a számra az Istennek sem) a következő szavakkal fogadott:   " Anya, ma  kiosztották a töri dogát!  Ötös fölé!...már annyira jó vagyok, hogy majdnem hatost adott! 🙂 "  Csillingelő tündérkacajban törtünk ki mindketten, ott a konyhaasztalnál ülve...Annyira mókás volt látni a kalapos ötöst, a nem mindennapi érdemjegyet lányom történelem dolgozatán, és legalább annyira megható volt belegondolni abba, ami még számomra is majdnem hihetetlen, hogy : Valóban ennyit jelent az időben elkezdett képességfejlesztés? Létezik, hogy még évekkel utána is ennyit tudunk profitálni belőle???

Mielőtt mérgesen rámzárnád a képernyőt, gyorsan megnyugtatlak, hogy nem hencegni akarok....

Ez már történelem....

Aki valamennyire már ismer, vagy régebb óta olvassa a honlapomat azt tudja, hogy ezeket a szavakat ugyanaz a gyerek mondta, aki egy agyvérzés kíséretében jött a világra...akinek a 7. életnapon a karjaimban állt le a légzése...és aki az anyjától szigorúan elzárva a  miskolci Perinatális Intenzív Centrumban  töltötte kezdődő élete második és harmadik hetét (ezer hála az ott dolgozó orvosnőknek és nővéreknek így 15 év távlatából is, hiszen anyja helyett anyjuk voltak a lányomnak 2 hétig) ....  A 22. születésnapomra, 1997. november 3-án kaptam vissza...

Onnan kezdve az anyai ösztöneimre hagyatkozva fejlesztgettem, mint ahogyan tenné azt  bármelyik másik édesanya is hasonló helyzetben... Ugye most már érted, miért emlegetem én annyit az "anyai öl " iskolájának a varázsát és gyógyító erejét?

Két és fél éves volt Noémi amikor a tanárképző főiskolát kezdtem, és az első előadások egyikén elhangzott az a rettenetes mondat,miszerint: " A születés körül agyvérzést és oxigénhiányt elszenvedettek közül  kerül ki a legtöbb diszlexiás és tanulási zavarokkal küszködő gyermek"

Majd' kiugrott a szívem a helyéről...tudtam, hogy mihelyst' szakosodhatunk a fejlesztő pedagógiát fogom választani, de addig is, féltudással is, diploma nélkül is, próba-szerencse alapon is fejleszteni fogom!! ...Mert nincs más választásom!...Mindent meg kell tennem érte!

15 év távlatából, nyugodt szívvel mondhatom, megérte! A munka megtérült..méghozzá busásan!  Az általános iskola első osztályától kezdve kitűnő tanuló, tudja milyen az ha valaki sikeres a tanulásban. Nagyszerű iskolai eredményeket ér el könnyen ( persze azért tanulnia neki is kell),  de mindezt gördülékenyen és örömmel teszi...

Azt szeretném, ha a Te gyermekednek is legalább ilyen könnyen menne a tanulás, és legalább ilyen szép eredményeket érhetne el, mint az én lányom!

15 év gyermekfejlesztési munkájának az esszenciáját, a legjavát teszem bele a  honlapom bejegyzéseibe, a fejlesztő foglalkozásaimba, és az online tanfolyamokba... Gyere, tarts velünk Te is, fogom a kezed! 

 *      *      *      *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

*      *     *      *     *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük