De nehéz az iskolatáska….

 

....hát még a kiválasztása! ...mert akkor most  milyen is  legyen? Háton hordható, vagy esetleg oldaltáska? Herlitz, Hama vagy Budmil? Netán görgőkkel felszerelt, gurulós? Cipzáros vagy csattos?  A választék széles, és előzetes tapasztalat hiányában (nagyobb testvér, vagy "sokadik" osztály kezdése)  a hezitálás is huzamosabb ideig eltarthat, ha nem tudjuk, hogy, mégis, milyen szempontok szerint válasszuk ki a gyermekhez leginkább illő iskolatáskát?

 

A jó iskolatáskában jól elférnek a gyermek könyvei, méghozzá mindegyik, és úgy , hogy azok nem gyűrődnek és nem dőlnek egymásra.  Na tessék! Máris egy pont a "kockatáskának", és nyugodt lehetsz, nem "könyvsaláta és papírgaluska " lesz a gyermekednek ebédre.

A jó iskolatáskába rendszerezve lehet pakolni, több rekesze és zsebe van.  Ha akarjuk külön tehetjük a könyveket és a füzeteket, apróbb kiegészítő eszközöket (pl faragó,olló,  színes korongok stb) és még marad egy külön rész a tízórainak is. Ellenkező esetben nagy esély van rá, hogy megtapasztald milyen a tejbe áztatott olvasókönyv, és a vajas-lekváros írásfüzet.

A jó iskolatáska alatt , nem nyomorodik el a gyerek, (ergonómiailag jól funkcionál), pántjai kellőképpen szélesek  és vastagok ahhoz, hogy ne vágjanak bele a gyerek vállába, és a hátlapja is kipárnázott, hogy ne törje fel a gyerek hátát. Erre különösen akkor érdemes figyelni, ha gyalogosan, vagy tömegközlekedési eszközzel fog iskolába járni a gyerek, mert ebben az esetben sokat lesz a hátán. Más a helyzet, ha a család autóval megy reggel, ilyenkor lényegesen kevesebbet lesz a táska a gyerek hátán.

A jó iskolatáska erős, jó minőségű, és bírja a strapát. Ne kergessünk illúziókat, még a legrendesebb kislány is "le fogja vágni " a táskáját csak úgy az udvaron, vagy a sarokba, ha éppen tantermen kívül kell letenni valahol. Örülni fog, hogy végre szabad, mehet játszani, ebédelni, nem fog három kört menni az iskolaudvaron, hogy kellőképpen tiszta és biztonságos helyen, mérnöki precizitással rakja le a súlyos tanbatyut....

A jó iskolatáskát szereti a gyerek! ...Tudom, hogy nekünk felnőtteknek nem sokat jelent, hogy Hercegnő, Pókember, Csingiling, Thomas a gőzmozdony, netán Willám Mcqueen van rajta, de a gyerekeknek ez a kapaszkodót, a biztonságot jelenti....A saját kis meseviláguk és az otthonuk egy részét, aminek a jelenlétében bátrabban , vidámabban és magabiztosabban ülnek be az iskolapadba....

Ugye azt már tudod, hogy "mit kell vinni az iskolatáskában"? ...Ó, nem, nem! Nem a taneszközökre gondolok most, hanem azokra a készségekre, és képességekre, ami nélkül rázós lenne  elkezdeni az első osztályt. Kíváncsi vagy rá? Tarts velem továbbra is ! 🙂

* * * * *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük