Beilleszkedés, ovi és sulikezdés szorongások és betegségek nélkül…

 

stressz. immunerosítesElsős a lányom. Igaz, hogy  már a gimnáziumban, de akkor is  elsős, annak minden megpróbáltatásaival együtt, és a minap szinte úgy esett be az ajtón.  Fáradtan, elgyötörten, lázasan, betegen, tele ( az orvos szerint talán) allergiás kiütésekkel.  Miután bele tudtam könyörögni nagy nehezen   a Calcium pezsgőtablettát, ( mert azért ha rosszul is  érzi magát, ő akkor is csak  egy kamaszlány, és ebből kifolyólag ugye  lázadnia kötelező), sejteni kezdtem, hogy mindezt valószínűleg a stressz, és  a sok-sok újfajta megpróbáltatás okozta nála. A teljesen új környezet, a versenyfutás az idővel, a rengeteg tanóra, sokszor délután 4-ig, sőt 6-ig, a feleltetések előtti izgalom,  a régi osztálytársak hiánya, a tőlük való  elszakadás fájdalma...És miközben egyetlen gyermekem kicsi lány lett újra, és szinte bújt belém, ( mert ő egy "Pulsatilla alkat" és számára az anyja közelsége a legjobb gyógyír) bennem egyre hangosabban kezdett el aggódni TündérTanárnéni, hogy ha  egy ilyen nagy gyermekkel is ez történik, akkor vajon hogyan élik meg az ő kis tanítványai az óvoda és iskolakezdést, hogyan sikerül a kicsiknek a beilleszkedés, és hogyan lehetne őket segíteni ebben?

Tudják-e a szülők, hogy milyen természetes szerekkel oldhatják a gyerekek ilyen jellegű szorongásait, félelmeit? Tudják-e, hogy stressz és szorongás hatására sajnos gyengül  az immunrendszer,  így könnyebben elkaphatják a  fertőzéseket, és a szezonális  felső légúti  betegségeket ?  És tudják-e, hogy a homeopátia szelíden képes segíteni mindezekben?

Szorongások oldása, beilleszkedés segítése homeopátiával:

Szorongásra komplex szer: Sedatif PC

Pulsatilla:  A gyermek és az anyuka is pityergős, érzelemmel teli.

Ignatia: A gyermek az óvodát, iskolát szinte  veszteségként, gyászként éli meg, hol sír, hol hirtelen késztetést érez a nevetésre.

Natrium muriaticum: Elfojtott érzelmek, befelé fordulás, nehezen barátkozik a gyermek csendes, előfordulhat székrekedés is.

Lycopodium: Mintagyerek, akit az oviban, iskolában a megfelelni vágyás vezérel. Otthoni dühkitörései félelemből, bizonytalanságból erednek.

Belladonna: A gyermek hirtelen természetű, verekedős, esetleg harap is.

Stramonium: Itt is előfordulhat a harapás, a gyerek rosszul alszik és fél a víztől.

Nux vomica: Nagyétkű gyerek, aki agresszív, verekedős és mindenkiben hibát keres.

Silicea: Otthon irányító, közösségben azonban visszahúzódó gyermek. Hajlama van a székrekedésre és kedvenc szava a "nem".

Lachesis: Alvásproblémák és testvérféltékenység. Úgy érzi, őt azért adták óvodába, iskolába, hogy az anyja kettesben maradhasson otthon a kistestvérrel. Szeretgeti a testvérét ha látják és bántja ha nincs ott senki.

A szereket 15 CH illetve 30 CH potenciában javasolt szedni, egyéni érzékenységtől függően naponta, másnaponta alkalmazva. Érdemes homeopata orvos tanácsát is kikérni ha erre van lehetőség...

Ha pedig a természetes egészségvédelem híve vagy, és azt szeretetnéd, hogy az étellel, itallal egyben az vitaminpótlás is meglegyen, és jó lenne ha keveset hiányozna a gyermeked az iskolából és  óvodából, te pedig a munkából,  akkor várlak ITT!! >>

   *      *      *     *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

 *      *      *      *      *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!

*     *    *    *    *

A bejegyzéshez felhasznált forrás: www.homeopatia.info.hu