Legyen divat a gyermekfejlesztés, legyen sikk fejlesztő foglalkozásra járni Miskolcon is!

óvónéniSokszor rácsodálkozom, és elszomorodom, hogy mennyire nincsenek tisztában a miskolciak és a környékbeliek, hogy milyen nagyszerű lehetőség van itt nekik helyben, és hogy mi mellett mennek el  látszólag vakon, és bedugott fülekkel. Gyermekfejlesztés. Képességfejlesztés. Rendszeres fejlesztő foglalkozások. Sokan csak legyintenek és elintézik annyival, hogy az a sérült gyerekeknek való, és hú, de jó, hogy az ő csemetéjüknek erre nincs szüksége. Mekkora tévedés! Amiről azt hiszik a kedves szülők, hogy az ő gyermeküknek nincs rá szüksége az a gyógypedagógia foglalkozás. De én itt most a fejlesztő foglalkozásokról beszélek..

Egészséges, ép értelmű gyerekeknél a fejlesztő foglalkozások lényege,  hogy az érésnek indult képességek és készségek legteljesebb kibontakoztatásához teremtsük meg a lehető legjobb tárgyi és pszichés feltételeket.  Lehet, hogy már unod ezt a definíciót, mert sokszor írom mostanában, sokszor mondom, és még többet fogom.... Szeretném ha végre a szülők fejében is helyre kerülnének a dolgok.

A rendszeres és folyamatos fejlesztő foglalkozások a tanulási zavarok és a diszlexia megelőzését, a gyermek iskolára előkészítését és a képességeinek a maximális kibontakoztatását szolgálják!   Szerinted erre csak a beteg gyerekeknek van szüksége???

Szoktunk panaszkodni mi borsodiak, hogy mennyire elmaradott a térség az ország többi részéhez képest, de mit teszünk azért, hogy a gyermekeinknek, a felnövő generációknak már könnyebb legyen?  Tudatos szülőként odafigyelünk gyermekeink képességeire, hogy a lehető legtöbbet ki tudják hozni magukból?

Ne áltasd magad!  Nem a méregdrága szuper iskolatáskán, és egyéb márkás tanszereken fog múlni, hogy milyen lesz neki az iskolakezdés és hogyan fogja magát érezni ott. Azon fog múlni, hogy mi van a fejében. Ott is maximálisan fel van készítve az iskolára? A Herlitz tolltartó sem fogja megmenteni a "hátra bukfenctől" meg a diszlexiától, az iskolai lebőgésektől és égésektől, ha a tanuláshoz szükséges alapképességek nincsenek nála a megfelelő szinten.

Na jó, kipróbálok már néhány fejlesztő foglalkozást,  lássuk mire jó!  - gondolja néhány szülő

Tudod mit?  Akkor inkább el se gyertek... Ez az aminek abszolút nincsen semmi értelme, sőt felesleges pénzkidobás.  Néhány alkalomra, néha eljönni, az rosszabb, mintha bele sem kezdtetek volna.  Ez nem játszóház, ahová beeshetsz a gyermekeddel ha úgy tartja kedvetek, noha játéktevékenységbe van ágyazva a képességfejlesztés menete.

Eredményt a fejlesztő foglalkozásoktól akkor lehet várni ha az folyamatos és rendszeres és soha nem egy hónap után történik meg a csoda....

Gondold át ezeket!

Mérlegelj!

És ha segíthetek neked, akkor szólj!

Itt vagyok helyben Miskolcon.....Most még...

...és online formában  bárki számára az országban....és azon is túl....

 

*     *     *     *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

*      *     *     *     *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban! Bejelentkezés: 06-70-256-9595 vagy info@tundertanoda.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük