Injekció, az meg mire jó? …és mit tehetünk, hogy “kevésbé fájjon” a védőoltás?

3:58 du. homeopátia, védőoltás

Kislányként mindig iszonyatosan rettegtem az injekciótól. /..csak  zárójelben  merem megjegyzni , hogy nagylányként sincs ez másként. /  Védőoltások alkalmával majd kiugrott a szívem a helyéről, és ahogy teltek az évek úgy lettem egyre érzékenyebb a tűre és képes voltam akár el is ájulni egy-egy védőoltás alkalmával.  Úgy hatéves koromig olyannyira az egyenes beszéd és a  tiszta kommunikáció híve voltam, hogy belépve az orvosi rendelőbe az volt az első verbális megnyilvánulásom Koscsó doktor felé, hogy ” Kapok injekciót????”  Ezt a kérdést gyakran még a “Csókolom” előtt feltettem neki, miközben riadt tekintetemmel felkutattam az orvosi műszereket rejtő üvegszekrényt, és szemmel tartottam az asszisztensnői feladatokat felvállaló  feleségét, éberen figyelve mikor  közelít a szekrény felé, hogy esetleg elővegye a rettegett szúrási alkalmatosságot… Mindeközben a lehetséges menekülési útvonalakat kerestem a szememmel, hogy mégis merre futhatnék el, ha netán injekcióig fajulna a dolog…Figyelemfejlesztő foglalkozásként is megállta volna a helyét  a szituáció, mert mindeközben Kocscsó doktor szigorúan, de halkan, az orra alatt dörmögve adta az utasításokat nekem, hogy :” Sóhajts!…még egyet! …sóhajts még!! “

 Bárcsak ne fájna annyira az injekció, és ne  félnénk tőle olyan nagyon!

Azt hiszem, ha kistündérségem idején ismert és elterjedt lett volna a homeopátia, akkor francia drazsé helyett ilyen szelíden ható, bátorságot és enyhülést adó  golyócskákat hordoztam volna a kis piros ridikülömbe .

 Homeopátiás segítség védőoltások és egyéb szúrások idején:

 Thuja 30 CH – a védőoltások esetleges káros következményeinek a kivédésére hivatott ez a szer, amelyből 1X5 golyócskát az oltás napján érdemes bevenni  / nyelv alá, vagy kisebb gyerekeknek vízben feloldva. /

Silicea 30 CH – ugyanaz a szerepe , mint a fentebb említett szernek, az adagolási is ugyanaz, és ha visszagondolok rá, hogy mennyit néztem az orvosi műszereknek helyet adó üvegszerkényt, biztos, hogy nekem kistündérként ez segített volna 🙂 Egyébként a tűtől és éles tárgyaktól való félelemre is ez a javasolt  homeopátiás szer.

 Ledum 9 CH –  hogy a szúrás ne fájjon annyira, a szúrás helye ne legyen érzékeny, és könnyen gyógyuljon. Az oltás előtt közvetlenül, majd aznap még két alkalommal 1X5 golyócska javasolt.

Apis 15 CH – abban az esetben ha duzzadt az oltás környéke ( mintha egy nagy darázs csípte volna meg ) akkor naponta 3X5 golyócska segíthet ebből a szerből.

Belladona 15 CH – ha olyan tünetek jelentkeznek, mint a láz, bőrpír és gyulladás 3×5 golyócska  enyhülést hoz.

Chamomilla 15 CH– a gyermek vagy a kisbaba nagyon nyűgös és keservesen sír. Szintén  3X5 golyó a napi adag ebből a homeopátiás szerből is.

Ha pedig tanulási zavarok és diszlexia ellen szeretnél időben védett lenni, fájdalommentes, szúrás nélküli “védőoltásban” részesülhetsz TündérTanárnéninél online és offline egyaránt … Mellékhatásként nagyszerű iskolai eredményekre és zökkenőmentes , könnyed tanulásra számíthatsz /..és erre nemcsak homeopátiás golyócskákat, de “mérget is vehetsz” 🙂 /

 *     *     *     *     *

Szeretnél további ötleteket és tanácsokat kapni gyermeked otthoni fejlesztéséhez, iskolára való felkészítéséhez ? Iratkozz be te is a TündérTanodába, és rendszeresen küldöm neked!

*      *      *      *      *

Ha miskolci, vagy Miskolc környéki vagy, személyesen is tudok segíteni neked gyermeked fejlesztésében, iskolára való előkészítésében. Várlak szeretettel a miskolci FejlesztőKuckóban!


Szólj hozzá!

A te hozzászólásod:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Figyelem!:Türelmedet kérjük! A hozzászólások elsőként moderációs sorba kerülnek,így időbe telik amíg megjelennek az oldalunkon./Köszönjük a hozzászólásodat!/ .